Våra katter

ICH Golden`s Bertil 10 år. Var mycket skicklig på att hoppa som ung. Lite blyg och försiktig mot okända. Gillar fysträning där bakåtsparkar är en specialitet och att apportera plastflärpar från tandkrämstuber, men har börjat bli lite lat. Han blir upphetsad av kattmynta och basilika. Kurrar som en motorsåg.

Kimburu`s Oktoba 8 år. Vår lilla solstråle. Nyfiken, charmig och läraktig. Var imponerande duktig som kattmamma och vill fortfarande ha koll på hela familjen. Kommer till TV-soffan med bollar och annat som hon vill att man ska kasta. Kråmar sig och går på två ben för att man ska komma och klappa eller borsta

Kung Rane Achilles 7 år. Är välbyggd med fina tofsar. Lugn, snäll och lydig vilket gör honom till en mycket trevlig katt. Gillade som ung att visa upp att han kan öppna dörrar åt båda hållen och nästan när handtaget är vänt också. Nu på äldre dar är han lite lat, men är fortfarande skicklig på att fånga bollar

Kadzonzo´s Etana. 4 år. Har blivit en rejäl vitamininjektion i gruppen. Mycket tillgiven och lekfull. Försiktig och eftertänksam i starten, men sedan är det turbofart. Vill ligga nära både katter och människor. Vacker teckning och en flexibel högbent kropp som avslutas med en lång tjusig svans. Tog väl hand om sin enda kattunge Bona Dea.

Kung Rane Cleopatra 6 månader. Dotter till Etana som vi behöll. Har fått pappa Bellos vackra färg och teckning och påminner om Apollon både i utseende med extrem lekfullhet och jaktinstinkt. Är på väg att bli dominant i kattgruppen.

 In Memoriam

Kung Rane Apollon. Slank och högbent med vacker teckning. Stark jaktinstinkt och var så full av liv. Alltsedan 5 månaders ålder problem med hygrom som gav sår på hasorna. Fick den bästa veterinärvård och omvårdad, men det gick inte till slut.

Kung Rane Achilles och Apollon var bästa vänner. Bertil blev chanslös när det gällde att apportera. De älskade att "skrämma skiten" ur honom när han varit på toa. Här är de 5 månader gamla. Nu finns bara Achilles kvar.

 

Gamberras Alex. Abessiner som blev 15 år. Han älskade all sorts mat - speciellt om man fick stjäla den. Satt ofta på axeln när man  åt frukost. Att smita in på förbjudna ställen samt öppna stängda dörrar och skåp var en sport för honom. 

Nikita. Chokladfärgad Burma som många år var livskamrat till Alex. Han skulle verkligen vara nära husse och matte. I övrigt var han inte så förtjust i främmande människor eller katter.

  Hem      Kattungeberättelser