Våra katter

Kimburu`s Oktoba 15 år. Mamma till A-kullen. Klok och charmig liten kattgumma. Var imponerande duktig som kattmamma med full koll på flocken. Kom tidigare till TV-soffan med bollar och annat som hon ville att man skulle kasta. Kråmade sig och gick tidigare på två ben för att man skulle komma och klappa eller borsta. Snabbast till matskålen när det rasslar till.

Kadzonzo´s Etana 11 år. Blev en rejäl vitamininjektion i gruppen. Mycket tillgiven och lekfull. Försiktig och eftertänksam i starten, men sedan är det turbofart. Vill ligga nära både katter och människor. Vacker teckning och en flexibel högbent kropp som avslutas med en lång tjusig svans. Tog väl hand om sin enda kattunge Bona Dea samt kullen med Caesar, Ceres, Cybele och Cleopatra.

Kung Rane Cleopatra 7 år. Dotter till Etana. Har fått pappa Bellos vackra färg och teckning och påminner om Apollon både i utseende, lekfullhet och jaktinstinkt. Är en riktig tuffing som ska bestämma över alla .

 In Memoriam

ICH Golden`s Bertil blev 15 år. Var mycket skicklig på att hoppa som ung. Lite blyg och försiktig mot okända. Gillade fysträning med bakåtsparkar som en specialitet och att apportera plastflärpar från tandkrämstuber. Kurrade som en motorsåg.

Kung Rane Achilles blev 13 år. Var en tjusig hankatt med fina tofsar. Lugn, snäll och lydig vilket gjorde honom till en mycket trevlig katt. Var den som fick Etana att tina upp när hon kom och var arg på alla. Gillade som ung att visa upp att han kunde öppna dörrar åt båda hållen och nästan när handtaget var vänt uppåt också. Älskade att apportera.

Kung Rane Apollon. Från Oktobas kull. Slank och högbent med vacker teckning. Stark jaktinstinkt och var så full av liv. Alltsedan 5 månaders ålder problem med hygrom som gav sår på hasorna. Fick den bästa veterinärvård och omvårdad, men det gick inte till slut.

Kung Rane Achilles och Apollon var bästa vänner. Bertil blev chanslös när det gällde att apportera. De älskade att "skrämma skiten" ur honom när han varit på toa. Här är de 5 månader gamla.  

Gamberras Alex. Abessiner som blev 15 år. Han älskade all sorts mat - speciellt om man fick stjäla den. Satt ofta på axeln när man  åt frukost. Att smita in på förbjudna ställen samt öppna stängda dörrar och skåp var en sport för honom. 

Nikita. Chokladfärgad Burma som många år var livskamrat till Alex. Han skulle verkligen vara nära husse och matte. I övrigt var han inte så förtjust i främmande människor eller katter.

  Hem      Kattungeberättelser