Kattungarna  vecka 1-7

11/10 mellan kl  15:45 och 17:00 födde Etana fyra välskapta små sokoke. 1:an kom med svans och ett ben först och fastnade en stund med huvudet, men pigg och inga problem sedan. 2:an var superpigg och mycket snabb på att börja dia. 3:an var störst med sina 87 gr. 4:an var lite medtagen och behövde lite hjälp i starten och att komma igång med att dia, men sedan inga problem.

Alla kattungar ökade över 10 gr. i vikt första dygnet. Etana tar verkligen bra hand om dem och vill ogärna lämna boet så hon får maten serverad på plats.

        ......och den första sokokehögen.

Kattungarna ökar i vikt jättebra - en bra bit över 10 gr/dygn. Etana har fullt upp med att sköta dem. Sannolikt blev det för mycket retande som hon slickat i sig som gjorde att hon började äta sämre och även kräkas dag 3-4. Var lite oroande, men nu äter hon jättebra. Serveras högklassiskt foder på plats så att hon inte behöver lämna dem. De är nu namngivna och separata bilder efterhand kan ses på C-kullen bilder.

Nu 8 dagar gamla har de ökat i vikt från 78-87 gr till 182-191. Cleo som var minst har ökat mest och har övertagit tredjeplatsen från Caesar. Hon är dessutom först med att öppna ögonen. Etana är helt upptagen med skötsel av ungarna och att äta, men vill gärna gå på lådan ute och umgås med Achilles som saknar henne. Hon kan t.o.m. ligga bredvid Oktoba.

Nu har vi dag 11 och ögonen öppnas efterhand. Dagens vikt får illustreras av Caesar som även visar upp sin vackra tabbyteckning där han verkar söka sig till matskålen. Cybele störst med sina 219 gr medan de andra tre väger lika. Sedan en jättekram på fyra.


Etana har fullt upp med att mata, sköta och äta så hon behöver lite kortsemester hos de stora katterna.

Caesar blev först med att ta sig en titt utanför boet. Sedan gick det fort att klättra ur hagen också. Avvänjningen startade med att de fick äta från fingret. Ceasar var också först med att äta från skål.

Nu vid knappt 4 veckors ålder exploderade kattungarnas aktivitet. Hagens vägg forcerades enkelt och helt plötsligt blev kudden utanför ny boplats.

Achilles är först av de stora att få besöka. Etana litar fullständigt på honom.

Avvänjningen började vid tre veckors ålder genom att de fått slicka babycat mousse från fingret. Efterhand har de upptäckt att man kan få mer från skålen. Caesar visar direkt stor matlust och har utvecklat en teknik där han ställer sig i skålen för att tränga undan de andra.

Kampen om Etanas mat hårdnar så det blir en lättnad för alla när de börjar äta kattmat. Caesar är  fortfarande kung vid matskålen, men inte över  mamma.

Med maten följer att Etana får väldigt mycket jobbigare att sköta deras naturliga behov. De har dessbättre snabbt fattat var toaletten finns. Man hör också när de behöver så Etana är tacksam om man sätter dem på deras egen toalett.

Nu vid 5 veckors ålder är det full fart med lek och tuffa fighter. Ceres som är minst har upptäckt vad härligt det är med en toffel och visar tuffhet när hon försvarar den.

Alla äter nu jättebra, men inget går upp mot att få snutta på mamma.

Nu 6 veckor gamla och dags att inviga vuxenlådan med stor entusiasm.

En vavoritplats är att ligga i knät. De kommer kättrande uppför benet en efter en. Med 5 katter där som ibland slåss om utrymmet blir det svårt att få något gjort.

Nu vid 7 veckors ålder är aktiviteten och farten helt otrolig. Det är inte lätt att hänga med att filma. Lite svårare att klättra upp på benen eftersom klorna är nyklippta.